De Turkse Rivièra staat vooral bekend om de luxe resorts met nationale en internationale ecolabels, maar de regio biedt ook een gevarieerd aanbod aan campings, glampings, bungalowresorts en fietsvriendelijke hotels. 24 uur per dag kun je je fiets veilig stallen, schoonmaken, repareren en onderhouden.  De perfecte uitvalsbasis voor een fietsvakantie in de Turkse Rivièra.

De beste fietsroutes van Kemer
Het charmante kuststadje Kemer, gelegen in de Turkse Rivièra dicht bij Antalya, is een perfecte bestemming voor fietsers die houden van beklimmingen en verkoelende pauzes aan zee. Kemer staat bekend om zijn mooie stranden en baaien met helderblauwe wateren. Vanuit de stad zijn er  13 verschillende fietsroutes met verschillende moeilijkheidsniveaus en hoogteverschillen, waaronder vijf wegroutes en acht mountainbikeroutes. Van ontspannen ritten langs de kust tot bergpaden die je een echte adrenaline kick geven; de fietsroutes zullen je niet teleurstellen.
Een van de bekendste fietsroutes is de route tussen Kemer en Beldibi. Halverwege de route ligt de stad Beldibi, met een grot die tot wel 25 meter boven de zee uitsteekt. De meer beroemde mountainbikeroutes in deze regio zijn: de Kemer-Gedelme, Çalıştepe-Kemer en Kemer-Çukuryayla-Beycik. 
 
De Kemer-Gedelme, die vanuit Kemer vertrekt richting het Gedelme Plateau, is een ideale route voor wie op zoek is naar meer uitdaging. De meeste beklimmingen zitten in de eerste helft van de route, waardoor het tweede deel gemakkelijker is. De Çalıştepe-Kemer zorgt voor een echte adrenalinekick. Je fietst binnen 4,5 kilometer naar 300 meter boven zeeniveau. Kemer-Çukuryayla-Beycik is een van de meest uitdagende mountainbikeroutes in Antalya. De eerste stop is Çukuryayla, op een hoogte van ongeveer 1.770 meter. Beycik, gelegen op de oostelijke hellingen van de berg Tahtalı, is het eindpunt waar je de Middellandse Zee kan bewonderen.
Fietsen langs de kustlijn van Antalya naar Mersin
Een andere mogelijkheid om de Turkse Rivièra te verkennen is langs de kustlijn van Antalya naar Mersin. Deze langeafstandsroute begint in Kaleiçi, in het stadscentrum van Antalya, en gaat verder naar de oude stad Side, de belangrijkste havenstad van Pamphylia. Je komt Kaleiçi binnen via de prachtige Hadrianuspoort uit het Romeinse tijdperk, een van de best bewaarde antieke schatten van Antalya. Kaleiçi wordt omringd door muren uit verschillende periodes en staat bekend om zijn authentieke architectuur, waaronder historische huizen en gebouwen zoals de Yivli Minaret en Karatay Madrasah. Na een bezoek aan het historische stadcentrum fiets je langs de jachthaven door naar de oude stad van Side, op ongeveer 80 kilometer afstand. Bezoek hier het antieke theater, het enige voorbeeld van unieke architectuur in Anatolië, en de tempels van Apollo en Athena.
De weg naar Alanya slingert langs de kustlijn. Alanya is de thuisbasis van verschillende beschavingen door de geschiedenis heen en heeft een rijk cultureel erfgoed, waaronder het kasteel van Alanya. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen onder de honderden van Anatolië. 
 
Fiets door de smalle straatjes van Alanya en geniet van adembenemende stranden. Vervolg de route tot je Mersin bereikt, een geliefde havenstad aan de Middellandse Zee. Mersin staat bekend om  de diepblauwe zee, gouden stranden en een adembenemend landschap. Ontdek ook de historische bezienswaardigheden en proef lokale lekkernijen zoals tantuni, cezerye en kerebiçe. 
 
De Turkse Rivièra laat je niet alleen genieten van adembenemende landschappen en historische steden per fiets, maar ook van de warme gastvrijheid en lokale culinaire hoogstandjes. Verken deze prachtige regio en laat je verrassen door alles wat de Turkse Rivièra te bieden heeft!