Wie kan een Digital Nomad worden in Türkiye?

Burgers van Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Luxemburg, Ierland, Denemarken, Griekenland, Kroatië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Finland, Zweden, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slovenië, Slowakije, Estland, Letland, Litouwen, Malta, Bulgarije, Roemenië, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, de VS, Canada, de Russische Federatie, Oekraïne en Wit-Rusland, in de leeftijd van 21-55 jaar, kunnen een Digital Nomad Visum aanvragen in Türkiye.

 

Dit visum kan eenvoudig worden aangevraagd in het Digital Nomad Pre-Application platform.

De eerste stap is het invullen van de vereiste velden op dit platform, waarna er een ‘Digital Nomad Identification Certificate’ wordt ontvangen. Met dit certificaat kan het proces worden voortgezet bij de Turkse consulaten en/of visumcentra.

 

Om een Digital Nomad Identificatie Certificaat te ontvangen, moeten de volgende documenten worden geupload na aanmelding op het platform:

 

- Reisdocument/paspoort dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Türkiye

- Diploma hoger onderwijs of document ter vervanging van een diploma

- Document dat aantoont dat de aanvrager werkt als een Digital Nomad: 

  1. a) Contract indien werkzaam voor een bedrijf (uitgezonderd bedrijven in Türkiye) of
  2. b) Arbeidsovereenkomst tussen de aanvrager en het bedrijf indien zelfstandig (uitgezonderd bedrijven in Türkiye)

- Biometrische foto

- Document waaruit blijkt dat de aanvrager een maandinkomen heeft van 3.000 USD of een jaarinkomen van 36.000 USD.

 

Türkiye biedt Digital Nomads alles wat ze nodig hebben en meer

Türkiye heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming voor Digital Nomads. Dankzij de geavanceerde technologieën, ligging en moderne voorzieningen is het gemakkelijk om overal de laptop open te klappen en online te zijn.  Met de komst van het Digital Nomad Visa is het mogelijk om te werken in een inspirerende omgeving en tegelijkertijd te genieten van de rijke cultuur, prachtige landschappen en heerlijke gerechten die Türkiye te bieden heeft.

 

Energieke metropool: Istanbul

Istanbul is het bruisende zakencentrum waar culturen samenkomen en waar de rijke geschiedenis wacht om ontdekt te worden. De stad is makkelijk bereikbaar en kent vele accommodaties, moderne werkruimtes en sfeervolle cafés om te werken. Geniet van het spectaculaire uitzicht, ontdek historische bezienswaardigheden en proef de lokale keuken in deze dynamische stad.

 

Unieke mix van geschiedenis en moderniteit: İzmir

İzmir, aangeraden door Lonely Planet voor 2024, heeft een prachtige ligging aan zee. Met diverse accommodaties en heerlijke Egeïsche gerechten, is deze stad een combinatie van geschiedenis en hedendaagse cultuur. De populaire badplaatsen bieden moderne voorzieningen en de mogelijkheid om te werken met uitzicht op de Egeïsche Zee.

 

Een werkomgeving tussen de natuur en de zee: Muğla

Muğla, de regio tussen de Middellandse en Egeïsche Zee is ook uitermate geschikt voor een combinatie van werk en ontspanning. Steden zoals Dalaman, Bodrum en Fethiye bieden een paradijselijke werkplek. Na het werk zijn er genoeg activiteiten te ondernemen zoals het verkennen van oude steden of het maken van een boottocht of zoek ontspanning op de witte stranden en duik in het kristalheldere water.

 

Eindeloze ervaringen onder de mediterrane zon: Antalya

Antalya, het hart van de Turkse Rivièra, is ook een favoriete plek voor Digital Nomads. De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar.  De stad wordt omringd door brede stranden, historische steden, musea en de lekkerste mediterrane lekkernijen. Deze stad is een unieke bestemming voor bezoekers  die op zoek zijn naar de combinatie van werk en ontspanning .

 

Wie interesse heeft om Türkiye als nieuwe werkplek aan te nemen, kijkt voor meer info op: Digital Nomads - GoTürkiye Experiences (goturkiye.com)