Türkiye heeft aan alles gedacht wat de sportieve fietser nodig heeft: fietsvriendelijke hotels voor wie een rondreis per fiets maakt, kampeer- en zelfs glampingplekken en hotels van elke standaard en voorzien van nationale en internationale eco-labels. Het ‘Fietsvriendelijke Accommodatievoorziening’ certificaat, dat Türkiye heeft ingevoerd om het fietstoerisme en duurzaam toerisme te bevorderen, wordt toegekend aan hotels die voldoen aan verschillende criteria zoals het bieden van veilige parkeergelegenheid voor fietsen, personeel dat bekend is met lokale fietsroutes en het bieden van ruimte voor fietsreiniging en reparatie.

EuroVelo; fietsen door de geschiedenis en de natuur

Met de steden İzmir, Edirne en Kırklareli neemt Türkiye deel aan EuroVelo (Europees Fietsroutenetwerk), dat het Europese continent verbindt. Maak een onvergetelijke reis via EuroVelo 13, de Iron Curtain Trail route, waarbij je Türkiye binnenfietst via Edirne en dat prachtige uitzichten biedt tussen de zonnebloemvelden. De EuroVelo 8-, de Mediterranean Route,  komt Türkiye binnen via de haven van Dikili in İzmir. De oude steden Ephesus en Pergamum die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, liggen ook op deze route, evenals de Cittaslow-steden Foça, Seferihisar en Yenipazar. Bovendien is dit gebied een puur gastronomisch paradijs met vele soorten olijven, vijgen, kruiden en druiven, unieke Turkse wijnen en buitengewoon heerlijke en gezonde keuken op basis van olijfolie.

Onder de zon van de Turkse Riviera

Wanneer de wegen je naar de Turkse Riviera leiden, kom je het majestueuze Taurusgebergte en de oude steden die verborgen zijn in de bossen aan de Middellandse Zeekust tegen. Bijvoorbeeld Olympos, de fascinerende oude stad verborgen in de bossen. Tentenkampen, bungalows  of comfortabele hotels wachten je op als je wilt stoppen en uitrusten.

Een sprookjesachtige reis langs de feeënschoorstenen

Cappadocië is een magisch gebied en een uitzonderlijke route om per fiets te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij de ondergrondse steden, diep onder de grond en met vele verdiepingen ooit de verblijfplaats van tienduizenden mensen. Verblijf in een uit de rotsen gehouwen hotel om de bijzondere ervaring compleet te maken en proef de wijnen die al duizenden jaren in de regio worden geproduceerd.

Kijk voor meer informatie op goturkiye.nl