De Mondo-Dr Awards worden sinds 2017 uitgereikt door het tijdschrift MONDO-DR dat al meer dan 30 jaar bestaat. Deze Awards zijn wereldwijd een van 's werelds meest vooraanstaande prijzen op het gebied van installatieprojecten voor tentoonstellingen en evenementen. Ze richten zich de laatste jaren met name op het locatieontwerp, de bezoekerservaring en technische installaties. Tijdens de zevende editie van de Mondo-Dr Awards, die op 12 juni 2024 in Las Vegas plaatsvond, werd het Ephesus Experience Museum bekroond met de ‘Best Museum Award’.

 

Ephesus Experience Museum: Een indrukwekkende ervaring op UNESCO-gebied

Gelegen nabij de Egeïsche stad Izmir, in het historische Ephesus, dat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, trekt het museum jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het Ephesus Experience Museum combineert als een van de eerste musea ter wereld een beleving die de historische verhalen tot leven brengt. Bezoekers kunnen door middel van geavanceerde technologieën het dagelijks leven, de handel, architectuur en kunst van het oude Ephesus beleven.

 

Het Ephesus Experience Museum, ontwikkeld door DEM Museums, is een baanbrekende creatie die tot stand is gekomen dankzij de samenwerking van een uitgebreid team van experts. Dit team bestaat uit architecten, curatoren, ontwerpers, kunstenaars, technologie-specialisten, historici en archeologen van vooraanstaande bedrijven en academische instellingen in zowel Türkiye als wereldwijd. Het museum biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring waarbij zij door de straten van het oude Ephesus kunnen wandelen, het dagelijks leven van destijds kunnen ontdekken en de geheimen van de antieke wereld kunnen ontrafelen.

 

Ephesus is een stad met een geschiedenis die teruggaat tot de Neolithische tijd. De stad bereikte zijn hoogtepunt onder het Romeinse Rijk als de hoofdstad van Klein-Azië. Als de op een na belangrijkste stad van het Romeinse Rijk, kende Ephesus een periode van enorme groei en welvaart. De inwoners waren welvarend en goed opgeleid en de stad zelf stond bekend om haar prachtig versierde gebouwen die het welzijn en de cultuur van de burgers weerspiegelden. Tegenwoordig is Ephesus een van de best bewaarde antieke steden in het Middellandse Zeegebied. Het herbergt de beroemde Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen van de oudheid, en biedt bezoekers een unieke blik op het glorieuze verleden van deze historische metropool.

 

Over Türkiye
Gelegen in het Middellandse Zeegebied en met de beroemde Bosporus als verbinding tussen het Aziatische en Europese continent, is Türkiye een unieke bestemming en een hub voor culturele interactie. Voeg daarbij de verschillende klimaten, de natuur en de gastronomie die is beïnvloed door de diversiteit van vele beschavingen door de eeuwen heen. Gelegen op het kruispunt van culturen, heeft Türkiye een kenmerkende kunst- en modecultuur, een synthese tussen tradities en modernisme. De zeer dynamische shopping- en entertainmentgelegenheden trekken bezoekers van overal ter wereld.

Over Türkiye Tourism Promotion and Development Agency (TGA)
TGA draagt zorg voor de promotie van Türkiye als bestemming en toonaangevend merk op de (inter)nationale toeristische markt. De focus ligt daarbij op het ontdekken, ontwikkelen en promoten van het materieel en immaterieel erfgoed van Türkiye. TGA is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle marketing- en communicatieactiviteiten ter ondersteuning van de overkoepelende toeristische doelstellingen van Türkiye. Het doel is het verhogen van de investeringen in toerisme in de nationale economie en het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening met communicatie- en marketingactiviteiten op korte, middellange en op de lange termijn.